Blog

Blog

Antrenoryum Çünkü Sporu Seviyorum
10 Temmuz 2023

Spor Dünyası Yeni Uygulama Threads'e Mi Akın Ediyor?


Mark Zuckerberg ve Elon Musk gerçekte bir kafes dövüşüne katılmayabilirler, ancak en azından çevrimiçi bir dövüş için hazır görünüyorlar.

Savaş, 5 Temmuz Çarşamba günü Zuckerberg'in şirketi Meta'nın beklenen Twitter alternatifi Threads'i piyasaya sürmesiyle başladı.

Instagram'a bağlı olan yeni uygulama, Musk'ın Ekim 2022'de satın aldığı Twitter'a meydan okumaya çalışıyor. Twitter, Musk'ın sosyal medya şirketindeki çalkantılı görev süresi boyunca Twitter Blue'nun kurulumundan Tweetdeck'in parasallaştırılmasına kadar pek çok değişiklik geçirdi.

Şimdi Zuckerberg ve Meta, Twitter'ın değişikliklerinden hoşnut olmayan kullanıcılara ulaşmaya çalışarak bu durumdan faydalanmaya çalışıyor.

Threads kısa sürede Twitter'da konuşulan bir konu haline geldi ve uygulama Çarşamba gününün büyük bölümünde rakibinde 1 numaralı trend oldu. Ayrıca spor dünyasının en büyük isimlerinden bazılarını da giderek büyüyen kullanıcı kitlesine katmayı başardı.

Birçok sporcu, medya mensubu ve spor ligi, yeni sosyal ağın nasıl bir şey olduğunu görmek için Threads'e akın etti. Aralarında Tom Brady, Simone Biles, Stephen Curry ve Lane Kiffin gibi isimlerin bulunduğu spor dünyasının ünlü isimleri eğlenceli paylaşımlarla birlikte Threads'te yer almaya başladıklarını duyurdular.

Elbette bu, her sporcunun yeni gelişen sosyal medya platformuna katılması anlamına gelmiyor ve sağlam bir kullanıcı deneyimi olduğu kanıtlanırsa daha fazlası da bunu takip edebilir.

Bununla birlikte, Threads çılgınlığının süreceğinin garantisi yok. Uygulama henüz emekleme aşamasında ve özellikle sporseverlere hitap etmek istiyorsa Twitter'ın en iyi özelliklerinden bazılarını taklit etmenin yollarını bulması gerekecek. Bu özelliklerin başında, sporseverlerin spor etkinliklerinden önemli anları ve güncellemeleri gerçek zamanlı olarak takip etmelerini sağlayan kronolojik bir zaman çizelgesi olacak. Yine de sporseverlerin Threads konusunda heyecanlanmaları için pek çok neden var. Her şeyden önce, şampiyonluk mücadelesi veren favori sporcu ve takımlarından bazılarını takip etmeleri için onlara başka bir yol sunacak.Spor Dünyası Yeni Uygulama Threads'e Mi Akın Ediyor?